Sarawak Energy Berhad Administration Building

A new 2 storey administration building, sited within a highly secured Combined Cycle Power Plant – originally inspired by a magnetic field and electric currents diagram, the rectangular building has been deliberately split in the middle by a central atrium, creating the illusion of “currents” flowing around the core. The building envelope was designed to stagger in and out creating pockets of windows as opposed to large expanses of glass, taking into consideration the sensitive nature of the site. Internally the two levels are connected by a prominent in-situ reinforced concrete staircase in the middle. Highly durable materials were carefully selected to ensure the longevity of this building under the effects of the harsh sea side environment.

This project was completed in October 2017.

Location: Bintulu, Sarawak.
Area:
Scope: Schematic Design, Design Development, Contract Documentation, Contract Implementation & Management
Project Team: Jeffrey Yeung, Janani Premchand & Ivan Kong
Photographs taken by: IDC Architects