PAM Centre Competition

This 2012 competition called for the conversion of a disused factory into the new headquarters of the Pertubuhan Arkitek Malaysia in Kuala Lumpur.

The tight site and dense programming called for an inventive approach towards creating a environmentally sustainable, communally-oriented and adaptable building.

The solution, created in collaboration with façade designer Asterios Agathos, was to envelop the building in a unique, breathable “skin” which allowed for natural lighting and ventilation of all major spaces, but allowed for visual transparency  vertically and horizontally throughout the building.

Location: Kuala Lumpur
Area:
Scope: Schematic Design, Design Development, Contract Documentation, Contract Implementation & Management
Project Team:
Photographs taken by: IDC Architects