KTS Sibu

The brief was to design and renovate an executive office for a prominent Sarawak company on the top floor of an existing shophouse unit in Sibu, Sarawak. Typical to most shophouses built in the 1960s, the overall floor-to-floor ceiling height was very low and it made existing office space feel cramped and dark. Upmost priority was given to maximize the ceiling space was much a possible, by exposing the existing concrete beams and creating concealed ceiling light coffers across the reception space. Locally made plywood made by the company itself were used extensively throughout the office space – lending a local context to the interior design of the office. Inspired by Sarawak’s natural landscapes and rock forms, layers of plywood was used to carve out the prominent interior features in the reception area such as the reception counter, reception backdrop, built-in sofa and workstations.  

Location:
Sibu, Sarawak

Project Team:
Tina Lau & Martin Nokim

Photographs taken by:
IDC Architects