Dr.G Dental

Taking inspiration from vintage Italian art deco interiors, we were tasked to design a clinic that portrayed a sense of professionalism, elegance and assurance to the patients of the quality of services provided. Purposefully, we approached the clinic as if we were designing a boutique; creating a niche space that was memorable and helped to set apart the dental practice from others. 

Hence, we designed the public areas with curvilinear forms and shapes to the walls, ceilings and customised built-in furniture to create an inviting atmosphere that envelopes anyone who walks in. Using different hues of dusty rose and muted corals for the colour scheme, we kept the material palette simple by using light-coloured timber for the walls, white marble countertops and natural brick pavers. 

Our scope of works included submissions to relevant authorities for approvals, detail drawings for tender and construction, as well as basic lighting design.

Location:
Kuching, Sarawak

Area:

Scope:
Schematic Design, Design Development, Contract Documentation, Contract Implementation & Management

Project Team:
Tina Lau, Lily Low & Susanna Lagan

Photographs taken by:
Chonfan Photography