Lau Residence

The house is nestled within a residential neighbourhood surrounded by mature trees and natural vegetation. Considering its close proximity to the city centre, the site’s unusually tranquil environment is a boon for the owners who decided to build their first house in Kuching for their growing family. We were engaged to design the interiors of the house, where where our focus was on creating a cosy living environment that complemented the architecture as well as provide storage for their burgeoning book collection. Inspired by traditional Chinese lattice screens, we came up with a solution of combining their storage for their books with other elements – screens, room dividers with divans to read on – to create a distinctive look for the house.

This project was featured in Architecture Malaysia magazine: Vol.26, Issue 6, December 2014. Read more about it here: Architecture Malaysia Feature: Bungalow on Crookshank Road.

Location:
Jalan Crookshank, Kuching Sarawak

Project Team:
Tina Lau, Chloe Ling, Sal Hazeema Bugam & Martin Nokim.

Photographs taken by:
IDC Architects

Related Projects